Tarlós: A taxisok továbbra is számíthatnak Budapest támogatására, de a főváros semmit nem tud tenni

közlekedés
2016 január 18., 12:21
comments 141

Tarlós István közleményt adott ki, miután csalódottan távoztak tőle a taxisok képviselői és vissza is mentek tovább tüntetni a belvárosba.

A közlemény így szó: 

Az adófizető, jogszabályokat betartó magyar taxisok a továbbiakban is számíthatnak a Főváros támogatására Uber-ügyben. A taxisrendeletet a Főváros korábban azért módosította, hogy a városban megszűnjön az azt megelőző 15 évre jellemző felfordulás, másrészt azért, hogy békésebbek legyenek a taxisok munkakörülményei. 

Az Uber-sofőrök a fővárosi taxisrendelet előírásainak nem felelnek meg. A Főváros célja - a Kormánnyal együttműködve - a jogszerűség érvényesítése; az, hogy a taxisrendeletet mindenki betartsa. A Fővárosnak azonban nincs hatósági eszköze és fizikai lehetősége arra, hogy az Ubert betiltsa vagy lekapcsolja, a szabályokat be nem tartó "vadtaxisokat" kiszorítsa."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.