Császári vér folyik-e Habony Árpád ereiben?

POLITIKA
2016 február 26., 18:39
comments 399
  • Mint egy falat kenyér, úgy hiányzott már egy épkézláb magyar konteo.
  • Történelmi jelentőségű olvasói levelet kaptunk, ami a Habony-rejtély megoldásával kecsegtet.
  • Az email elegáns magyarázatot kínál arra, miért tudunk olyan keveset a valójában Magyarország felső vezetésében tevékenykedő férfiről.
  • Eszerint régmúlt idők csatái élednek újjá egy bútorrestaurátor vére miatt.

Informátorunk ugyanis azt írta, hogy:

„Egy feltevés szerint a Habony Árpád nevet használó személy azonossága és nyilvánosan elérhető családtörténete valótlan, és egy Habsburgról (más néven a trónfosztott Lotaringiai-Lorraine ház tagjáról) van szó. Éppen Habsburg mivolta miatt lehetett ő az, aki a Parlament épületébe való átszállításkor személyesen kezelte az ország koronáját, annak ellenére, hogy nem teljes muzeológus végzettségű.”

Habony Árpád és a kristálykoponya királysága

A paradigmaváltó eszmefuttatásnak utánajárva megkérdeztük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét, hogy „Orbán Viktor tanácsadója, Habony Árpád rokonságban áll-e a Habsburg család tagjaival”, és „ha igen, milyen jellegű a rokoni kapcsolat”. Meglepetésünkre nem több mint 7 percen belül megérkezett a kitérő válasz:

„Attól tartok, a levele félrement vagy pedig valamilyen súlyos félreértésről van szó. Készséggel állok rendelkezésére a miniszterelnök hivatalos tevékenységével kapcsolatban. Ez azonban elég távol áll ettől.”

Kerestük Habsburg Györgyöt is, akinek IV. Károly, az utolsó magyar király volt a nagyapja és Habsburg Ottó, az utolsó magyar trónörökös volt az apja, hogy rokona-e Habony Árpádnak. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ a hercegtől.

photo_camera Paul Georg Maria Joseph Dominikus von Habsburg-Lothringen (Fotó: U4815228 / Thai Wikipedia)

Mindenesetre az elméletet több jel is erősíti:

  1. Habony Árpád 2002-ben tagja volt Schmitt Pál kampánycsapatának, Schmitt Pál pedig 2011-ben Habsburg Györgyöt választotta a Fidzsi-szigeteki küldöttének. Ez nem lehet véletlen.
  2. Irán.
  3. Az 1860-as években Habsburg–Toscanai Lajos Szalvátor osztrák főherceg különösen sokat írt az akkoriban még alig ismert Ibizáról, amit 150 évvel később Habony Árpád is felfedezett.
  4. 2007-ben, ismeretlenül is fontos emberként esküdhetett a Szépművészeti Múzeumban, előkelő vendégek körében.
  5. V. Károlyéhoz, II. Fülöpéhez és II. Károlyéhoz hasonló, előreugró áll.
II. (Habsburg) Károly spanyol király portréja a XVIII. századból és Habony Árpád 2001-ben – kísérteties a hasonlóság! (Animáció: Tbg)

Trianon-tagadó tanácsadó?

Olvasónk nagyszerű felvetése nem pusztán abból a romantikus szemszögből érdekes, mert eszerint az I. Orbán-kormány koronaőre a Habsburg-ház tagjaként 90 év után a lehető legközelebb került a Szent Koronához.

link Forrás

A királyi vér jogtechnikai szempontból sokkal fontosabb tényező, mert, ahogy azt írja:

„Félő, hogy amennyiben valós esetről van szó, Orbán Viktor miniszterelnök úgy kíván magának és családjának örökletes nádori méltóságot szerezni, hogy trónra ülteti Habsburg (Habony) Árpádot – megszegve ezzel a trianoni békeszerződést és a Habsburg–Lotaringiai-ház trónfosztásáról szóló 1921. évi magyar törvénycikket. Ez esetben azonban a környező államok háborút indítanának ellenünk, mivel Szlovákiát, Romániát és Szerbiát nemzeti létében fenyegetné egy Habsburg-birodalmi Magyarország!”

A koronázásra a múlt héten az Index Napirajz című tényfeltáró képregénysorozatban is utaltak.

Battle Royalist

Ugyan Magyarországnak Zámbó Imre óta nincs és jogilag nem is lehet királya, attól Habony Árpád még nyugodtan lehet osztrák uralkodói család sarja. Bár az 1921. évi XLVII. törvénycikk kimondta a Habsburg uralkodó trónfosztását, és elvette a trónörökösödési jogát, azt nem tiltotta meg, hogy a magyar nép később Habsburg királyt tegyen a trónra.

Az is igaz, hogy egy Olaszország és Jugoszlávia között 1920 novemberében aláírt egyezmény előírta, hogy a szerződő felek kötelesek fölügyelni a saint-germaini és a trianoni békeszerződés betartását, illetve megakadályozni a Habsburg-uralkodóház restaurációját Ausztriában és Magyarországon, de ma már mindegyik ország az Európa Tanács tagja, így nem viselhetnek háborút egymással szemben.

photo_camera Magyarország utolsó királyának koronázása: IV. Károly 1916. december 30-án lépett trónra Budapesten, a Mátyás-templomban (Fotó: Wikipedia)

Királypárti körökben már felmerült Orbán kapcsolata a Habsburgokkal, egy helyen (az Égi Patróna oldalán) említik is Habony Árpádot a Habsburgokkal összefüggésben: „Miniszterelnök Úr! Habsburg Eduárd osztrák császárivadéknak Magyarország vatikáni nagykövetévé jelölése előtt bizonyára szorgalmasan tanulmányozta a Habsburgok 450 éven át tartó, igen békés és kedves magyar barátságát és az azt alátámasztó jelesebbnél jelesebb kutató-történészi anyagokat, amelyekbe igen tehetséges és sokoldalú tanácsadói Habony úr irányításával feltehetően és körültekintően be is avathatták.”

A nép egyszerű gyermeke

Csakhogy Orbán Viktor a beszédeiben kritikusan beszélt a Habsburg-abszolutizmusról, és bár időről időre felmerül (ezidáig alaptalanul), hogy Orbán köztársasági elnök lenne, az 1848-ban megszűnt nádori címmel még nem hozták összefüggésbe.

A Habony–Habsburg-házról szóló legendának sajnos az is némileg ellentmond, hogy a Népszabadság szerint a Pestszentlőrincen felnőtt kendobajnok „szülei a Rákosi- és Kádár-rendszerben osztályellenségnek számítottak, mert nagyapja magas rangú tiszt volt a Horthy-hadseregben”. Márpedig a Habsburg-házra Magyarországon Horthy emberei mérték a legnagyobb csapást a budaörsi csatában.

Biztosat nem tudhatunk, hiszen Habony nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon, de a legvalószínűbb, hogy az összeesküvés-elmélet – ebben a formájában – nem igaz. Mégis király lenne, ha a cégadatbázisokban találkozhatnánk az Arpad Emmerich Habony von Habsburg-Lothringen, Marquis Kaminski–Kapocs de Felcsút et Dubai névvel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.