Nagy Ugrásról beszélt Orbán

gazdaság
2016 március 10., 11:24
comments 226

Nagy Ugrásra lenne szükség – mondta ki véletlenül Orbán Viktor, nem sokkal az után, hogy a munkát terhelő adókról kamuzott egy nagyot, majd gyorsan hozzátette, hogy a negatív konnotációi miatt inkább valami más kifejezésre lenne szükség, de mégis ez jutott eszébe először.

A minisztelnök szerint az a Nagy Ugrás, amivel haza lehetne csábítani a külföldön dolgozó magyarokat, a cafeteria rendszert váltaná ki. Egyszerű béremelésekkel – mivel azokat nem alapozza meg kellő hatékonyság-javulás – nem lehet elérni, hogy Magyarország vonzó legyen jövedelmi szempontból, ismerte el Orbán.

photo_camera

"Az apropó megvan, az EB szétzúzta a magyar cafetéria-rendszert"

– mondta Orbán, majd kifejtette, azon dolgoznak, hogy 2017 elejéltől kezdve nyílt kettős bérrendszer váltsa fel a mostani, cafeteriás rejtett kettős bérrendszert. Azaz legyen egy járulékmentes jövedelem az alapbér felett.

"A Mihály jó ösztönnel arra gondol, hogy az innovatív magyar vállalkozók feltennék az alapbért is a járulékmentes kategóriába"

– mondta a miniszterelnök Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megjegyzésére utalva, elismerve, hogy a trükközés kockázatot jelenthet egy kettős bérrendszerben. Az év közepéig kitalálják, hogyan kerüljék ki az uniós jogot, jelentette be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.