Fekete trutymóval kenték össze a kínai zászlókat Prágában

külföld
2016 március 26., 16:45
comments 88

A cseh fővárosba hétfőn érkező Hszi Csin-ping kínai elnök tiszteletére telelógatták az utcákat kínai zászlókkal. Péntek este azonban a tiltakozók több zászlót is valami fekete löttyel fröcsköltek össze. A prágai rendőrség most a térfigyelő kamerák felvételeiből próbálja kideríteni, hogy kik állhatnak a trutymók mögött. 

photo_camera Összetrutymózott kínai zászlók Prágában - Fotó: AFP / Michal Cizek
  Hszi Csin-ping kétnapos látogatásának idejére egyébként több tüntetést is bejelentettek már, hogy a kommunista rezsim Tibettel szembeni politikája ellen tiltakozzanak. Azt tervezik, hogy a reptéren kifüggesztik a száműzetésben élő dalai láma fotóját. 
photo_camera Fotó: AFP / Michal Cizek

Emberi jogi csoportok azzal vádolják a kínai vezetést, hogy súlyosan korlátozzák a tibetiek kulturális politikai önrendelkezési jogait. A kínai kormány erre általában azt szokta felelni, hogy a tibeti régió sokkal dinamikusabban fejlődik, mióta ők irányítják. (
BBC
/
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.