Mészáros Lőrinc 15-20 éven át napi 18-20 órát dolgozott

politika
2017 január 04., 08:04
comments 483

Felcsút polgármestere, Orbán Viktor barátja, az Echo Tv tulajdonosa, a gázszerelőből lett milliárdos, Mészáros Lőrinc szokás szerint nagyon erős interjút adott a középosztály nagy szakértőjének, Bencsik Andrásnak a Demokratában.

Mészáros Lőrinc a felcsúti közmeghallgatáson 2016. december 14-én (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Mészáros Lőrinc a felcsúti közmeghallgatáson 2016. december 14-én (Fotó: Botos Tamás)

Beszélt mindenről, például gyönyörű szavakkal fogalmazta meg azt az emberi, túlságosan is emberi barátságot, ami közte és a miniszterelnök között kialakult:

„Ahogy teltek az évek, a barátságunk egyre mélyebb és szorosabb lett, amellett, hogy az akadémia kapcsán munkakapcsolat is létrejött közöttünk. (...) Valóban, a labdarúgás kapcsán kezdtünk el beszélgetni, és így alakult ki az évek során egy közeli emberi kapcsolat. Ma már nem csak mi vagyunk barátok, a családjaink is jóban vannak. És azt gondolom, hogy a felnőttkorban kötött barátságok ritkán múlnak el.”

Orbánt nagyon jó embernek tartja, és igyekszik mindent megtenni, hogy megvalósuljanak a kormányfő elképzelései, de: „Mivel vidéki polgármesterként nekem a nagypolitikába nincs beleszólásom, így elsősorban Felcsúton tudom őt segíteni.”

Az elbeszélése szerint Orbán már-már kényszeresnek tűnik, annyira precíz, ugyanis hogy ha Felcsúton jár, mindig „körbejárja a létesítményt”, és – bár egyből nem szól, de később – elmondja, mit tapasztalt. Például:

„Ilyenkor minden apróságot észrevesz, azt is, ha az egyik pálya nincs megfelelően előkészítve, vagy nem záródik rendesen egy ajtó.”

Mészáros Lőrinc azt mondta, Simicska Lajost 10-12 éve ismeri, bár az utóbbi időben nem találkoztak. Neki is köszönheti azt, hogy ilyen messzire jutott. 1991 óta ugyanis vállalkozó volt, kb. 2004-2005-ig a gáziparban tevékenykedett, települési gázhálózatokat épített 40-50 fővel.

„Pályám során úgy tapasztaltam, hogy egy vidéki vállalkozó az egymilliárdos árbevételt helyben, a szűkebb környezetében is el tudja érni, de hogy feljebb lépjen és nagyvállalkozóvá váljon, ahhoz jelentősebb munkákat kell vállalni”

– mondta Mészáros, és ekkor hangzott el a mondat, ami már-már Dózsa László-i magasságokba emelte:

„Én úgy jutottam előre, hogy másfél-két évtizedig napi 18-20 órát dolgoztam.”

A munkakedv hajtotta előre, az, hogy szeret dolgozni – mondta.

Mészáros Lőrinc Felcsúton 2016. december 14-én (Fotó: Botos Tamás)
photo_camera Mészáros Lőrinc Felcsúton 2016. december 14-én (Fotó: Botos Tamás)

Kiderült még az is, hogy az Echo Tv el fog költözni, és ehhez Mészáros Lőrinc megveszi Gyárfás Tamástól a Nap Tv egykori, Angol utcai épületét, amit a vizes vébére újítottak fel, közpénzből. Pontosabban így áll most a helyzet: „szerződés még nincs, de kezet fogtunk, vagyis a szóbeli egyezség megszületett”.

Mészáros bevallotta, hogy lassabban halad a magyar foci fellendítése, mint várták, de elégedett: „481 akadémistát vettünk fel 2006 és 2016 között. Ma 115 akadémista tanul nálunk. Eddig 30 akadémista debütált az NB I-ben, a legtöbben a 2013-2014-es idényben.” (Tehát nagyrészt akkor, amikor a Puskás Akadémia feljutott az NB I-be.)

Mészáros Lőrinc szerint Felcsút többet fejlődött, mint korábban 100 év alatt.

A felcsúti kisvasútról azt mondta: „Tavaly októberig 23 ezer ember utazott rajta. Évi 10 ezer utast vállaltunk, szemben a liberális sajtóban emlegetett 100 ezres vállalással, vagyis már az első évben messze túlteljesítettük a tervet.” Ezek a számok persze sehogy sem stimmelnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.