Szijjártónak kell elintéznie Moszkvában, hogy Putyinnak minden flottul menjen Budapesten

POLITIKA
2017 január 19., 12:58
comments 105

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy mielőtt Vlagyimir Putyin orosz elnök február 2-án Budapestre látogat, a biztonság kedvéért a magyar kormány a jövő héten kiküldi Moszkvába Szijjártó Pétert, hogy előre lerendezzen mindent, amit csak lehet.

2015-ben is Szijjártó fogadta Putyint a reptéren - Fotó: AFP/Kovács Márton
photo_camera 2015-ben is Szijjártó fogadta Putyint a reptéren - Fotó: AFP/Kovács Márton
Egyébként a Miniszterelnökséget vezető szerint csak a szokásos éves találkozóról van szó, amikor a két ország kormányának tagjai áttekintik az aktuális társadalompolitikai és gazdasági kérdéseket.

Vagyis egy olyan fontos megbeszélés lesz, amiben nem lesz semmi rendkívüli.Lázár szerint 2017 fontos év lesz a külpolitikai viszonyokban, nemcsak az új amerikai elnök hivatalba lépése és a Brexit miatt. A magyar kormány arra számít a multilaterális együttműködések helyett a kétoldalú együttműködések korszaka következik, vagyis a nemzetközi együttműködések helyett a nemzetek között alakul ki kétoldalú együttműködés. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.