Hatalmas viktátorozás ment az MSNBC-n

POLITIKA
2017 február 03., 19:27
comments 135

Rachel Maddow naponta élőben jelentkező politikai műsorában az MSNBC amerikai tévécsatornán ezúttal Orbán Viktor, Magyarország és Putyin látogatása is téma volt.

A műsorvezető azzal kezdte, hogy vannak politikusok, akik úgy viselkednek, mintha állandóan részegek lennének. Erre hozta példának Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét, és legendás akcióját, mikor lediktátorozta Orbánt, és adott neki egy laza pofont.

Maddow itt váltott át Orbánra, és hosszan beszélt Magyarország rendszerváltás utáni történetéről, és Orbán szerepéről. Maddow leírása szerint miután 2002-ben Orbán elvesztette a választást, a trauma mély nyomot hagyott benne, és eltökélte, hogy visszatér, és akkor már nem adja ilyen könnyen magát. És jött is újra 2010-ben, majd aztán a választási szabályok átírásával megtartotta a kétharmados parlamenti többséget a 2014-es választáson is.

A műsorvezető elsorolja Orbánék több intézkedését is, és nem túl kedvező a mérleg: határkerítés, médiahadjárat, a bírói kar kiherélése, a fontos politikai pozíciók elfoglalása és hasonlók. Még arról is szó esik, hogy Orbánt a keresztneve miatt Viktátornak becézik itthon, és a műsorban Maddow is többször így hívja.

Aztán a végén rátér Putyin látogatására, és hogy a budapesti volt Putyin első külföldi útja, mióta Trump az amerikai elnök. Szó esik arról is, hogy Magyarország hogyan közeledik Oroszország felé, és hogy Oroszország miért nem a legjobb szövetséges.

A teljes műsort itt lehet megnézni, a magyar rész 5 perc környékén kezdődik. (Ha nem indul, ezen linken is elérhető a videó.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.