Másfél hónappal a választások előtt hivatalosan is vádat emeltek Fillonnal szemben

külföld
2017 március 14., 17:30

Hivatalosan is vádat emelt a francia államügyészség Francois Fillon konzervatív elnökjelölttel szemben, ami nem jöhetett neki túl jól, hiszen másfél hónap múlva tartják a választásokat. Igazi politikus Grand Slammel vádolják: közpénz elsikkasztása, hivatali bizalommal való visszaélés, csalás és vagyonbevallás elmulasztása a gyanú. A mostani helyzet szerint nem jutna be az elnökválasztás második fordulójába.

Éppen a bejelentés után szivárgott ki, hogy a másik esélyes francia elnökjelölt, a balközép Emmanuel Macron is aggódhat, ugyanis az AFP szerint nyomozni kezdtek a tavalyi Las Vegas-i útjával kapcsolatban. (Ezt ugyanúgy a Le Canard Enchainé nevű szatirikus lap leplezte le, ahogy Fillon feleségének ügyét.)

link Forrás

Arról sincs szó, hogy Marine Le Pent elkerülnék az ügyészség nyomozásai, neki is van egy kamumunkahelyes ügye, de a közvélemény-kutatások szerint az ő támogatóit ez kevésbé érdekli.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.