Budapesti népszavazást kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd a mobilgát ellen

Budapest
2017 augusztus 03., 08:57

Az Együtt és a Párbeszéd pártok közösen népszavazási kezdeményezést adtak be a római-párti mobilgát megépítése ellen, jelentették be csütörtökön.

Azt akarják elérni, hogy a főváros helyezze hatályon kívül a gátépítésről szóló határozatát, és a gátat inkább beljebb, a Nánási útnál építsék meg, hogy ne a partot csúfítsa el a védmű.

Az aláírásokat legkésőbb októbertől lehet gyűjteni, ha a pártok kérdése átmegy az illetékes szerveken. A két párt úgy számol, hogy az országgyűlési választással egyszerre lehetne megtartani a budapesti népszavazást.

A gáttal sokat foglalkoztunk, az építkezés ellenzői szerint az építmény fölöslegesen tenné tönkre a romantikus Duna partot, és csak azoknak az ingatlanosoknak lenne jó, akik tiltott területre építettek lakóházakat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.