Megmérgezhették a Pussy Riot aktivistáját, aki pályára rohant a vébédöntőn

külföld
2018 szeptember 12., 21:43

Pjotr Verzilov válságos állapotban van, jelenleg is egy moszkvai kórházának toxikológiai osztályán vizsgálják, miután hozzátartozói szerint a férfit megmérgezhették 

- a Meduza orosz híroldalra hivatkozva a Telegraph helyi tudósítója írt erről a Twitteren szerda este: 

link Forrás

A Putyin-ellenes performanszaival világhírűvé lett Pussy Riot aktivistája onnan ismert, hogy egyike volt azoknak, akik július 18-án egyenruhában pályára rohantak és megzavarták a moszkvai Luzsnyikiban a Franciaország-Horvátország világbajnoki döntőt. 

Verzilovot, aki az egyetlen férfi, aki részt vett az akcióban, azóta folyamatosan kóstolgatták a hatóságok. 

A világbajnoki incidens után az akcióban részt vevő többi aktivistával, Veronika Nikulsinával, Olga Kuracsevával és Olga Paktusovával együtt 15 nap elzárásra ítélték. Ezek után szabadon engedték őket, de nem sokkal később indoklás nélkül ismét őrizetbe vettek közülük többeket is. Verzilovot akkor a Luznyiki melletti egyik rendőrörsön tartották fogva. 

Az aktivistákat a döntőn történtek miatt három évre kitiltották minden sporteseményről is. A Pussy Riot akkor, az eset után azt közölte, hogy Putyin ellen tüntettek, és azt követelték, engedéjék szabadon a politikai foglyokat és hagyjanak fel a békés tüntetők letartóztatásával. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.