KDNP-s turbókommentelő lett az Index mögött álló cég egyik tulajdonosa

Média
2018 szeptember 17., 19:08

A Spéder Zoltán tulajdonában lévő két CEMP-cég (a Cemp-x Online Zrt. és a CEMP SH Kft.) előbb megszerezte az Index alapítványát, a Magyar Fejlődésért Alapítványt alapító NP Nanga Parbat 17 Zrt.-t, majd eladta az egész csomagot Ziegler Gábor és Oltyán József magánszemélyeknek.

Oltyánról közleményben is tudatták, hogy két működő társaság vezető tisztségviselője: a 2011-ben létrehozott Makroler Kft. ügyvezetője és a 2015-ben alapított Regon Média Zrt. tulajdonos vezérigazgatója. A cégei bevétele idén meghaladják a nettó 2 milliárd forintot. (A fideszes önkormányzat közérdekűadat-igénylésre sem árulta el, mennyi pénzt tettek a cégekbe.)

Ziegler Gáborhoz a pénztár-szolgáltatónál eltöltött közös évek óta, 20 éves ismertség és barátság köti. Több portált is alapított, jelenleg pedig a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, bizottsági elnöke.

Oltyán József
photo_camera Oltyán József Forrás: alon.hu

Az országos nyilvánosságban eddig többnyire ismeretlen Oltyán József az elmúlt években több cikket is írt, lelkesen kommentelt a közösségi médiában, ezekből az írásokból pedig nem következik egyértelműen, hogy az ország legnagyobb független lapja mögött álló cég vezetőségébe kerüljön.

KDNP-s turbókommentelő

Oltyán elszánt Facebook-kommentelő, Orbán Viktor március 15-i beszédének HVG-s elemzését – ami a többihez hasonlóan azt emelte ki, hogy Orbán a választás után elégtételt ígért – így elemezte:

photo_camera Forrás: Facebook

Oltyán egy héttel a választás után, a HVG pártoló tagokat toborzó posztja alá is kommentelt:

photo_camera Forrás: Facebook

Sőt, még az Indexről is megvolt a véleménye:

photo_camera Forrás: Facebook

Amikor a „SzélLMP”-t csúfolta

Oltyán januárban a baja.hu-n írt cikkében értékelte az LMP egyik kampányrendezvényét a következő szavakkal:

  • „Az LMP alelnöke neveletlenségből ezúttal is jelesre vizsgázott, hiszen a prezentációk utáni kérdéseknél felpattant és a telefonját, mint egy fáklyát maga előtt tartva, bejelentette, hogy neki most élő adása van – jelentsen is ez bármit - kirohant a teremből..”
  • „Miután Vágó Gáborban az egyik legaljasabb politizálót ismertem meg az elmúlt 20 évben”
  • „Hadházy Ákos leginkább egy kézi talajfertőtlenítőt fenyegetve lóbáló gonosz szomszédot idéz, aki dühös, mert az eleven szomszédgyerekek lelopták a legszebb csersznyéit. Sohasemsikerültmégsemmi Vágó Gábor, na ezt tényleg ne…”

Amikor a G7.hu cikkei miatt gúnyolódott

Csak egy mondat Oltyán József egy másik oldalára, a bacsmegye.hu-ra írt májusi cikkéből, ami azt sérelmezi, hogy „az újságírói etika csúcsán álló oknyomozók egy ezzel teljesen egybevágó projektet rittyentettek a hazai építőipari ágazat zászlóshajójaként kikiáltott dinamikusan fejlődő Duna Aszfalt kapcsán is”:

„Az efféle revolveres sajtókultúra már évek óta megszűnt Magyarországon. Talán szólni kellene Vargának is, hogy ne csuklózza a magyarországi vállalatokat, hanem készítsen végre egy piacképes médiastratégiát.”

Amikor egy jobbikos körszakálla miatt háborgott

Április 6-án, két nappal a parlamenti választás előtt egy jobbikos képviselőjelölt körszakálla miatt írt cikket a pestpilis.hu-n a Totál elbillent a keceli Jobbikos körszakáll címmel. Ebben többek között azt fejtegette, hogy az ellenzéki képviselőt

„az elmúlt 8 évben egyáltalán nem láttuk a kormányhivatali rendszer legkülönbözőbb fejlődési pontjain. (...) Persze, lehet, hogy ez a pökhendi körszakáll annyira béna, hogy soha egyetlen eseményre sem kapott meghívót.”

Amikor megvédte Mészáros Lőrincék építkezését

2016 végén írtunk arról, hogy Budapest egyik legértékesebb, a Gellért-hegyen fekvő telkén új villa épül. A hegy erdős tetején lévő telek valaha közpark volt, majd elég olcsón privatizálták. és évekkel ezelőtt átminősítették. Mint írtuk, az ide tervezett villát Mészáros Lőrinc érdekeltsége építette, és az építkezésnek számos olyan fa is áldozatul esett, aminek kivágására nem kaptak engedélyt. Oltyán József erre a honlapján, a magyarepitok.hu-n írt válaszcikket, körbejárva a témát, megvédve Mészáros Lőrinc cégét.

Oltyán: Megnyugtató eredménnyel zárult a választás

Frissítés: Ahogy a 24.hu észrevette, Oltyán a parlamenti választás másnapján így értékelte a választási eredményt:

„Végtére is megnyugtató eredménnyel zárult a 2018-as parlamenti képviselői választás. A Dél-Alföld 14 választási körzetéből 13-ban a Fidesz jelöltjét választotta meg a szavazók többsége. Így holnaptól várhatóan visszatér a nyugalom az országba, stabil marad a forint, a kormánynak biztos a többsége, talán még 2/3-os többsége is lesz, így semmi sem akadályozza meg, hogy az ország érdekében dolgozzon tovább. Ja, és Magyarország így nem lesz egy migránsország sem!!!”

Ezen a klipen pedig az Index riportere, Fábián Tamás beszélget Kerényi János fideszes országgyűlési képviselővel Budapesten, a Képviselői Irodaház bejáratánál, nem sokkal az indexes bejelentés előtt:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.