G. Fodor Gábor: Harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni

POLITIKA
2019 március 06., 16:13

Egy hangfelvételen az hallható, hogy G. Fodor Gábor kormányközeli politológus-elemző-főszerkesztő-stratéga azt mondja: „Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván… nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta…

link Forrás

G. Fodor a 444-nek csak annyit mondott, nem emlékszik, hogy ilyet mondott volna, de nem kommentálja az ügyet, majd mielőtt letette a telefont, megkérdezte: „Be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?” (Talán azért is tette fel a kérdést, mert a fideszes médiaalapítványhoz, a KESMA-hoz tartozó lapja a Maccabi Játékok médiapartnere.)

A Magyar Hang is megkereste G. Fodort, nekik már hosszabban válaszolt: „Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy.”

Azt is mondta, olyasvalaki „szivárogtatta ki” a felvételt, aki ártani akar neki. (G. Fodor Gábor lapjában korábban a baloldali meggyőződésű tanáraik feljelentésére biztatták az egyetemistákat.) G. Fodor úgy érzi, valószínűleg a zártkörű beszélgetés körülményei között engedett meg magának ilyen kifejezést, de szélesebb nyilvánosság előtt nem mondana ilyet. (Magyar Hang)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.