A bécsieknek nem tetszenek az illatosított metrókocsik

közlekedés
2019 augusztus 05., 09:54

Nem kérnek az illatosított kocsikból a bécsi metrón utazók - derült ki az osztrák főváros közlekedési hatósága által júliusban végzett közvéleménykutatásból. 

A közlekedési vállalat négy illatot 

- zöldtea, grapefruit, szantál és dinnye - 

próbált ki a metrókocsik szellőzőrendszerében, és arra kérte az utasokat, hogy az interneten mondják el véleményüket. 21 ezren ellenezték, hogy illatosítsák a metrókocsikat, 15 ezren viszont támogatták az elképzelést, és annak kiterjesztésére szavaztak. 

„Számunkra az eredmény igazolja azt, hogy az eddig hozott intézkedéseink, mint az étkezés betiltása a kocsikban, jelentősen javították a levegő minőségét a metrókocsikban” - közölte az MTI szerint Günter Steinbauer, a bécsi metró működéséért felelős önkormányzati illetékes.

Annak idején arról is az utazóközönség szavazhatott egyébként, hogy milyen ételeket tiltsanak ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.