Cser-Palkovics András: Örülünk a délutáni fejleményeknek

POLITIKA
2020 április 01., 16:27

Székesfehérvár fideszes polgármesterét még napközben próbáltuk utolérni, hogy mondjon véleményt a kormány javaslatáról, ami minden egyes önkormányzati döntést a védelmi bizottságok jóváhagyásához kötött volna a veszélyhelyzet idejére. A városi kommunikációs irodától végül az után kaptunk választ, hogy visszavonták a javaslatot. Annyit írtak:

„Köszönjük a megkeresést, a témában annyit mondanánk: örülünk a délutáni fejleményeknek.”Napközben ellenzéki polgármesterek is egymás után tiltakoztak a javaslat ellen, részben azért, mert antidemokratikusnak tartották, részben azért, mert megnehezítette volna a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezést. A kormánymegbízottak által vezetett bizottságoknak ugyanis öt napjuk lett volna az intézkedések jóváhagyására, akár ennyit is csúszhatott volna például egy önkormányzati maszkbeszerzés.

A kormány ezen kívül is jó néhány javaslattal szórta meg a parlamentet, többek közt a városligeti építkezések bebetonozásáról, a nemváltoztató műtétek betiltásáról és állami tulajdonú ingatlanok egyházaknak való átadásáról.