Közel harminc ingatlant adna át ingyen a kormány az egyházaknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Az egyházak szociális és gyermekvédelmi ellátások terén betöltött szerepének megerősítéséről”Ezt a címet viseli az a kormány által benyújtott törvényjavaslat, ami jó néhány másikhoz hasonlóan kedden késő este került fel a parlament honlapjára. 

A javaslat értelmében az állam 29 ingatlant adna ingyen egyházi tulajdonba. Az itt található listán többnyire idősotthonok, kisebb részben fogyatékossággal élő embereket ellátó intézmények szerepelnek. Az ellátást most is az egyházak végzik, viszont az ingatlanok eddig az állam kezében voltak. 

Tíz esetben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület lenne az új tulajdonos, kilenc esetben a református egyház, rajtuk kívül az evangélikus és a görögkatolikus egyház is kapna ingatlanokat.

A javaslat azt írja, Magyarország  „(...) a szociális és gyermekvédelmi feladatellátás színvonalának emelése érdekében erősíteni kívánja az egyházakkal való Alaptörvény VII. cikke szerinti együttműködését a bentlakásos szociális és gyermekvédelmi intézményekben élő embertársainkról való gondoskodásban”.

A szöveg szerint, miután a két fél megállapodást köt a fenntartóváltásról, a feladatellátásról ellátási szerződést is kötnek. 

Címlapkép: Kozma Imre, a Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke megszenteli a Szeretetszolgálat felújított győri központját 2019. november 29-én. MTI/Krizsán Csaba

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!