A ZDF Hannibal Lecterként ábrázolta Orbán Viktort, Kovács Zoltán kiborult

POLITIKA
2020 május 02., 14:33

A német közszolgálati ZDF szatirikus műsorában pénteken a magyar felhatalmazási törvénynek az a része is téma volt, ami szerint „most 5 év börtön fenyegeti az újságírókat, ha olyan híreket terjesztenek, amiket a kormány fake newsnak tart”. Erre Oliver Welke megjegyezte, hogy „ha Orbán határozhatja meg, mi a fake news, akkor akár Harvey Weinsteint is kinevezhetnék a nőjogi megbízottnak”.

link Forrás

Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét kezdte kritizálni, amiért az EU nem tesz semmit, közben az uniós pénzek továbbra is folynak Magyarországra, és Orbánt még mindig nem dobták ki az Európai Néppártból. Mindezt pedig egy Uschi hallgatása feliratú képpel illusztrálták, amin Orbán Viktort Hannibal Lecterként, kényszerzubbonyban, szájmaszkban ábrázolták.

De a magyar kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára, azaz Kovács Zoltán nem értékelte a német humort, és az oldalán szánalmasnak nevezte a műsort. Majd a ZDF szerkesztőségének azt javasolta, hogy „ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban, akad(t) jó pár...”, majd mellékelt egy fényképet saját magáról:

Mondjuk a magyar közmédia viccműsorában Bagi Ivánék tényleg teljesen másként beszélnek a miniszterelnökről.