Bagi Ivánnak idén sem kell félnie, hogy Orbán Viktor megsértődik a szilveszteri paródiáján

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután tavaly szilveszterkor Bagi Iván az állami tévében annyira óvatos volt Orbán Viktor parodizálásával, hogy az alakítása bármikor elment volna kormánypárti kampányszövegnek is, a köztévé vicces emberei most is nekifutottak a feladatnak:

lehetőleg úgy eljátszani a miniszterelnököt, hogy abból véletlenül se legyen sértődés.

A végeredmény most is olyan lett, mintha nem is egy humoristát, hanem Orbán Viktor valamelyik dublőrét néznénk. Egyedül azért valószínűtlen, hogy ezt a szöveget a miniszterelnök mostanában ugyanígy elmondaná, mert a beszédírói túl visszafogottnak tartanák:

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, magyarok! 2019 esztendejét pillanatokon belül magunk mögött hagyjuk, és egy kerek esztendő elé tekintünk, bizakodással és várakozással. Idén beváltottuk valamennyi ígéretünket: Küzdöttünk, harcoltunk, akivel kellett, megvédtük mindazt, amit meg kellett, legyen szó a családokról vagy éppen Európáról. Megállítottuk azokat, akiket meg kellett állítani, és továbbküldtük azokat, akiket tovább kellett küldeni. Sajnos voltak olyanok is, akiket, bár szerettük volna, de nem tudtunk továbbküldeni, ezért velük meg kell próbálnunk békésen együttműködni. Bár örömünk nem volt maradéktalan, ugyanakkor idén két szavazáson is bebizonyítottuk, hogy még mindig a polgári szövetség a legerősebb. Az ország narancssárga pajzsán csak itt-ott láthatók vöröses repedések. Ezeket igyekszünk mielőbb átfesteni. A nemzetegyesítés részeként idén kipcsak testvéreink is csatlakoztak hozzánk, velük talán a labdarúgó-válogatottunk is sikeresebb lesz jövőre. Boldog új évet kívánok! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó