Forradalom a köztévén: a Bagi-Nacsa Show-ban megpróbáltak Orbán-paródiaként eladni egy kormánypárti kampányszöveget

POLITIKA
2018 december 31., 20:44
comments 508

A hónap nagy meglepetése, hogy egyre viccesebbé válik a sok éve teljes érdektelenségben vergődő Bagi-Nacsa páros. Miután ideggyenge nagymamákat megszégyenítő módon rimánkodtak, hogy ezrek tüntettek a túlóratörvény és az agyhalottságig kormánypáti harsonává züllesztett közmédia ellen, most a televíziózást reformálták meg a legújabb műfajjal, a humormentes kampányparódiával.

Itt látható a „humoristák” szilveszteri műsora, amit a Duna Tv adott le. Ennek a végén láthatók a „frappánsan” a Szomszédok stílusában előadott ünnepi beszédek, a legvégére maradt az 5 százalékos DK-t vezető bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc elmaradhatatlan paródiája, illetve a főattrakciónak szánt Orbán Viktor-paródia.

Az látható, ahogy Nacsa Olivér mond valamit a bolondként összevissza beszélő Gyurcsánynak beöltözve, majd jön Bagi Iván, mint Orbán Viktor miniszterelnök:

link Forrás

Gyakorlatilag lenyom egy egyáltalán nem vicces, de fideszes kampányszövegnek tökéletesen megfelelő beszédet. Szó szerint ez hangzik el:

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim! Gyorsan elrepült ez az év, még egyszer mondom, elrepült. De mi idén is megvédtük Magyarországot és egész Európát. Mondjuk ezért csak Magyarország hálás. A Vidi szépen menetelt az Európa-ligában, Marco Rossi pedig jött, látott, és győzött. Most már a válogatottban is nagyszerűen működött az Orbán–Kádár-tengely a védelemben. Sosem gondoltam volna, hogy ezt egyszer kiejtem a számon. Van még tennivalónk bőven. 2019-ben is meg kell védenünk határainkat, sőt meg kell nyernünk az európai parlamenti választásokat is ahhoz, hogy megerősítsük pozíciónkat az öreg kontinensen. 2019-ben is hajrá Magyarország, hajrá magyarok!”

Ilyen forradalmi, kormánypárti szavazatszerzésre optimalizált politikai paródiát még a szocializmusban sem láthattunk!

Bagi Iván, a humorista, akihez képest Fábry Sándor anarchista ellenálló
photo_camera Bagi Iván, a humorista, akihez képest Fábry Sándor anarchista ellenálló Forrás: MTVA

Egyébként jelenleg körülbelül így kellene kinéznie a hatalom korrekt kifigurázásának, de ilyesmit a köztévé nyilván nem adna le.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.