Tizenöt polgármester jelezte Lázár körzetéből, hogy nem vesz részt Márki-Zay rendezvényein

POLITIKA
2022 január 19., 07:02

Márki-Zay Péter amellett, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, egyéniben Lázár Jánost is le szeretné győzni a Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzetben. A hódmezővásárhelyi központú körzethez 19 település tartozik, most innen 15 polgármester adott ki nyilatkozatot arról, hogy az általa képviselt „megosztó politikát ne hurcolja be”.

A MakóHíradón megjelent nyilatkozatot a portál szerint Farkas János, Magyarcsanád fideszes polgármester kezdeményezte. Ebben arról ír, hogy veszélynek látják, hogy a körzet „az országos kampány frontjává válik, ahogy az Ön által vezetett Hódmezővásárhely estében történt”. A nyilatkozatot bejelentő sajtótájékoztatón Farkas János azt mondta: „Településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra.”

Polgármesterként azt valljuk: nem az a dolgunk, hogy a budapesti konfliktusokat a településre hozzuk, hanem az, hogy az itt élők érdekeit érvényesítsük Budapesten és mindazokon a fórumokon, ahol az életünket meghatározó döntések születnek. Nem beszélve arról, hogy települési vezetőként döntéseinket a lakosság felé párthovatartozás nélkül hozzuk meg” -írják. A Márki-Zay által vezetett Hódmezővásárhelyen úgy látják, hogy ott vegetálás és polgárháborús hangulat jellemzi a várost.

Mivel a polgármesterek úgy gondolják, meg kell védeniük a településeiket az országos politikai konfliktusoktól, nem vesznek részt Márki-Zay hozzájuk tervezett kampányeseményein, a miniszterelnök-jelöltet pedig felszólították, hogy ne hurcolja be a megosztó politikát.

Ugyanakkor biztosították arról, hogy akárki is lesz az országgyűlési képviselő, gyakorlatias, értéksemleges és hatékony együttműködésre törekednek vele.

A közös nyilatkozathoz Ambrózfalva, Csanádalberti, Apátfalva, Földeák, Királyhegyes, Kövegy, Makó, Nagyér, Óföldeák, Székkutas, Kiszombor, Magyarcsanád, Maroslele, Nagylak és Pitvaros vezetői csatlakoztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.