Moszkvának „imponál [...] az a független megközelítés, amellyel Magyarország a saját érdekeit érvényesíti”

POLITIKA
2022 január 31., 18:42

„Kétségkívül a tavalyi volt az eddigi legsikeresebb év a magyar–orosz kétoldalú együttműködés szempontjából, és idénre is megvannak a terveink” – jelentette ki Facebook-oldalán Orbán Viktor moszkvai útjának előestéjén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a sikeres együttműködés példájaként a globálisan még mindig csak az engedélyezésre váró Szputnyik-vakcinák beszerzését, a Magyarország energiaellátását hosszú távon újra Oroszországhoz kötő gázvásárlási megállapodást, illetve a Kazahsztánban (idén) bajba került magyar állampolgárok evakuálását emelte ki.

link Forrás

Szijjártó értékelése szerint „terveink” megvalósulása esetén „ismét sokat profitálhatnak” a magyarok „abból a külpolitikából, amely tiszteletben tartja a szövetségesi kötelezettségeket, ugyanakkor komoly hangsúlyt helyez a kétoldalú kapcsolatok sikerére Oroszország vonatkozásában”.

Nyilatkozatával csak pár órával maradt le Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivőjének méltatásáról. Peszkov, aki közeli bizalmasa az orosz elnöknek, „imponálónak” nevezte azt „a független megközelítést”, amellyel „Magyarország a saját érdekeit érvényesíti, és megválasztja partnereit”. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.