Róka támadott meg egy amerikai képviselőt, miközben az szavazni indult a Capitoliumba

külföld
2022 április 06., 14:46

Amikor Ami Bera, az Egyesült Államok kongresszusi képviselője hétfőn elindult otthonról, hogy kötelességét teljesítendő leadja szavazatát, nem is sejthette, hogy ez a nap lesz a "Capitolium elmúlt tíz évének legszokatlanabb napja". Épp egy szenátusi irodaház előtt sétált gyanútlanul, amikor egyszer csak érezte, hogy hátulról valami nekiütközik. Megpördült, és egyből meglengette esernyőjét, hogy elriassza az abban a pillanatban még kiskutyának hitt valamit. Hamar rájött, hogy rókával van dolga.

photo_camera Fotó: ANNA MONEYMAKER/Getty Images via AFP

Az incidens Bera elmondása szerint mindössze 15 másodpercig tarthatott, és mire a riasztott rendőrtisztek a helyszínre értek, a rókának már csak bottal üthették a nyomát. Az orvosok sebesülést nem találtak, de a biztonság kedvéért Bera több veszettség elleni oltást is kapott, és még szavaznia is sikerült.

"Azt mondanám, hogy ez volt az elmúlt 10 év legszokatlanabb napja a hegyen" - mondta Bera, ami alapján feltételezhetjük, hogy a Capitoliumban gyakrabban találkozik az ember lándzsával felszerelt, kőkorszaki harci díszbe öltözött, többezres tömeg élén harcoló QAnon sámánokkal, mint hétköznapi rókákkal.

A rókaveszély valóságosságára a helyi rendőrség figyelmeztette a környéken dolgozó tisztségviselőket, mondván, ha rókával találkoznak, próbálják meg elkerülni. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.