A Capitoliumba behatoló kőkorszaki úriember nem más, mint a QAnon Sámán

külföld
2021 január 06., 21:12

A Capitoliumot megrohanó trumpisták színes társaságában felbukkant egy különösen figyelemreméltó úriember: a kőkorszaki harci díszben pompázó férfi.

photo_camera Fotó: SAUL LOEB/AFP

A neve Jake Angeli, akit többnyire úgy ismernek az amerikai sajtóban, mint QAnon Shaman, és bejutott a szenátus üléstermébe is.

link Forrás

A Mashable szerint ez jól mutatja, milyen sikeres a teljesen idióta összeesküvéselméletekre alapozott QAnon-mozgalom, amely természetesen a készpénznek veszi Trump választási csalásokról szóló, teljesen alaptalan hadoválását is.

Angelit korábban látták tiltakozni az arizonai Maricopa megye választási irodája előtt is. A QAnon-sámán az elmúlt időkben több trumpista tüntetésen is felbukkant, hogy a legújabb trumpista-szélsőjobbos összeesküvés-elméletekről ordibáljon, ezzel pedig a mozgalom egyik legismertebb arca lett.

photo_camera Fotó: WIN MCNAMEE/AFP

A QAnon tagjai abban hisznek, hogy Trump elnök titokban háborút indított egy globális, a demokrata politikai elitet és a szupergazdagokat is behálózó, sátánista-pedofil bűnszervezet ellen. Trump természetesen nem volt hajlandó elutasítani ezt a marhaságot, hanem apróbb jelzésekkel még bátorította is a hívőket. Az a durva, hogy bármekkora baromság is az egész, egyre nagyobb a QAnon ismertsége és befolyása.

Pontosítás: egy másik trumpista kőkorszaki úriember is behatolt a Capitoliumba.