Elhitték, hogy Angela Merkel embert szokott áldozni a berlini Pergamon múzeum híres Pergamon oltárán, támadásba lendültek

idióta rekordok
2020 október 21., 10:51

Csak most jelentették be a nyilvánosságnak, hogy bő két héttel ezelőtt, október harmadikán ismeretlenek egy feltehetőleg összehangolt akció során 70 műtárgyat rongáltak meg három, egymás közelében, a Berlin centrumában található Múzeumszigeten álló világhírű múzeumban.

Nem is akárhogyan: a Pergamon Múzeumban, az Alte Nationalgalerie-ben és a Neues Museumban kiállított egyiptomi szarkofágokat, kőszobrokat és festményeket valamilyen olajos anyaggal fröcskölték le. Bár a rendőrség nem volt hajlandó kommentálni a spekulációkat, a német média arról ír, hogy a tettesek összeeküvéselmélet-hívők lehettek, akik komolyan vették az utóbbi hónapokban egyes német koronvírustagadók által terjesztett teóriákat.

photo_camera Itt áldoz embert - mostanában leginkább restaurátort - Angela Merkel.

Az egyik ilyen, széles körben terjesztett elmélet szerint a Pergamon Múzeum a globális sátánista mozgalom központja, mivel itt található a múzeum nevét adó ókori görög oltár rekonstrukciója, rajta az eredeti frízzel. A kisázsiai görögök nem voltak ugyan sátánisták, de mivel máig nem tudni pontosan, hogy a híres oltárt mikor, és milyen esemény vagy istenség tiszteletére emelték, tág tér nyílik a dilinyósok elméleteinek. A Pergamon Múzeumról például az egyik legismertebb német összesküvéshívő influencer, Attila Hildmann, a szélsőjobboldali vegán séf posztolt olyanokat augusztus-szeptemberben, hogy az ott található ókori oltárt Angela Merkel kancellár emberáldozatok céljára használja.

A támadók mégsem az oltárt támadták, de ennek egyszerű oka van: azt évek óta restaurálják - így Merkel is csak egy rakás kígyóvállú restaurátort félretolva vághatja ki a kőlapra fektetett áldozatok szívét - és csak 2023-24 táján mutatják be újra a közönségnek.

Attila Klaus-Peter Hildmann egyébként érdekes figura. A 39 éves férfi török származású kisfiúként német nevelőszülők nevelték fel, ő pedig - nem a kritikus sajtó, hanem a saját definíciója szerint - "ultrajobboldali német nacionalistává" cseperedett. Egy vegán szakácskönyve tette híressé, majd tévéműsorok sztárja lett, hogy az országos ismertségét egyre súlyosabb konspirációs elméletek terjesztésére használja. A koronavírus-járvány végképp begerjesztette: miután arról értekezett, hogy a járvány a zsidók bosszúja, amivel - Soros György irányításával - ki akarják irtani a német fajt, rendőrségi nyomozás is folyt ellene. A férfi mindeközben Adolf Hitlert dicsőítettet és kommunista diktátornak nevezte Angela Merkelt. Mármint az emberáldozó sátánista papnőt. A német kormányt Soros mellett Bill Gates bábjainak is tartja, akik oltás címén meg akarják csipelni a német lakosságot és ő az egyik legnagyobb németországi terjesztője a QAnon nevű összeesküvés-elméletnek, ami szerint egy amerikai demokrata politikusokból, híres hollywoodi színészekből és persze Soros Györgyből álló titkos sátánista pedofil csoport összeesküvést sző Donald Trump elnök ellen.