Végleg bezárt a turistakopasztó Hajós utcai kocsma, de a nyomozás még folytatódik

turizmus
2022 szeptember 02., 11:01

Rejtett kamerákkal vették fel, hogyan húzzák le a turistákat Budapesten – írtuk augusztus 23-án, miután egy szlovák youtuber videója lebuktatta az Operaház közelében működtetett Hajós Caffee-t. PPPeternek és társainak 3 kör barackpálinkáért, két kisüveges pezsgőért és két doboz kóláért 84 ezer forintot számláztak.

Néhány nappal később kiderült, hogy feljelentéskiegészítés után csalás miatt indíthat nyomozást a rendőrség az ügyben. Soproni Tamás terézvárosi polgármester akkor a Telexnek azt mondta, a kerületi rendészek többször is jártak a kávézónál, de a videó megjelenése után egyszer sem találták nyitva.

Az önkormányzat honlapjának híréből most kiderült, hogy a kávézó végleg bezárt. „A vendéglátóhely üzemeltetője bejelentést tett a polgármesteri hivatalnak, hogy a Hajós Caffee augusztus 23-ával befejezte a tevékenységét. A terézvárosi polgármesteri hivatalnak ezt követően annyi teendője maradt, hogy augusztus 31-ével törölte a kereskedelmi tevékenység nyilvántartásából a kávézót” – írják.

A hír szerint ezzel együtt a rendőrségi nyomozás folytatódik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.