Két egymás utáni reggel is elkapták Orbánt egy templomból kijövet, de a miniszterelnök nem reagált semmire

vallás
2022 december 13., 11:05

A Telex újságírója, Fábián Tamás hétfő reggel odament a budai templomból éppen kijövő Orbán Viktorhoz, hogy a gazdaságról és az oktatásról tegyen fel neki kérdéseket. A testőrökkel sétáló miniszterelnök azt mondta, nem válaszol a kérdésekre, majd kifakadt: „Ember! Most jövök ki egy templomból.”

A másnapi hajnali mise után Fábián ugyanott újra megpróbált kérdéseket feltenni Orbánnak, aki ezúttal már szó nélkül ment egészen az őt szállító kisbuszig. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azzal igyekezett leszerelni az újságírót, hogy "próbálja meg tiszteletben tartani a miniszterelnök úr magánprogramját”, ami furcsa, hiszen Orbánt ezúttal nemcsak a testőrei, de a sajtófőnöke és a videós stábja is elkísérte a templomba.

Orbán hétfőn és kedden némán baktat a kisbusza felé a katolikus mise után.
photo_camera Orbán hétfőn és kedden némán baktat a kisbusza felé a katolikus mise után. Forrás: Telex/Youtube

Az is jó kérdés, hogy Orbán Viktor – aki korábban reformátusnak mondta magát, most mégis katolikus misére jár – a héten a katari focivébén hol fog tudni részt venni a roratén.

Egyébként Orbán Viktor másfél évtizede nem ad interjút olyan médiának, ami nem üzletileg és ideológiailag is kormányközeli, ráadásul még az az ember sem ad interjút, aki szokta közölni, hogy Orbán nem ad interjút.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.