Még az az ember sem ad interjút, aki közölni szokta, hogy Orbán nem ad interjút

interjú
2022 november 22., 8:28
comments 83

Lassan tíz éve próbálunk időről időre interjút kérni a miniszterelnöktől, hiába. Volt idő, amikor egy éven át rendszeresen érdeklődtem, de Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár válaszra sem méltatott.

Gondoltam, akkor megpróbálok azon a szinten információt szerezni, amelyiken még tudok, és megkérdeztem Havasi Bertalantól, hogy készíthetnénk-e vele interjút „szakmai ügyekről, Miniszterelnök úrral töltött közös munkájáról, közfeladatáról”.

De sajnos még az az ember sem ad interjút, aki közölni szokta, hogy Orbán nem ad interjút.

Ezt a választ kaptam:

„Tisztelt Szerkesztő Úr!
Köszönöm szépen a megtisztelő felkérést!
Úgy vélem azonban, hogy szerepem jelentéktelen, személyem pedig érdektelen ahhoz, hogy interjú készüljön velem.
Úgy látom, részemről néhány évtizednyi bölcsesség és tapasztalat még hiányzik ehhez.
Megértését köszönöm,
Üdvözlettel:
Havasi Bertalan”

Pedig Havasi tíz éve még az Orbán Viktor által elfogyasztott Coca-Cola dobozát is megmutatta a sajtófőnökről portrét író HVG-nek.

photo_camera Orbán Viktor és Havasi Bertalan megérkeznek a brüsszeli csúcsra és észreveszik, hogy magyar újságírók szólítják őket a kordonhoz 2017. június 22-én. Fotó: John Thys/AFP

Két hete a Kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergelyt, hogy nem elvárható-e, hogy Orbán adjon végre interjút. A miniszter azt mondta, nem elvárható, mert szabadság van, de az egy Kormányinfón furcsa lenne, ha nem válaszolna a kérdésekre. Hogy a magyar társadalom információhoz való jutásának jogát nem sérti-e, hogy a miniszterelnök évek óta nem ad interjút kritikus újságíróknak, Gulyás azt mondta, nem tudnak olyan országot mondani, ahol a miniszterelnök 3,5 órán át válaszol sajtótájékoztatón mindenféle kérdésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt