Fasterix – A Halál kigurult az Iramból

a hetedik művészet
2023 május 18., 19:01

The Family. La Mafia. A Család. Le Chalaude. Die Tschalade.Mondjuk ki bármilyen nyelven, a lényeg ugyanaz: A Család az Mocsolád – ha mindenki bele is döglik.

Dominic Toretto (k) és családja a 2013-ban autóbalesetben elhunyt Paul Walker (fehérben) társaságában.

Erről szól a Fast Saga, a Fast & Furious franchise, a Halálos Iramban-sorozat, aminek főszereplője a Toretto-klán. Az F-saga-univerzum-multiverzum kezdetben piti autótolvaj-történet volt, aztán fokozatosan eljutott a James Bond-mozikat a Mission: Impossible-filmekkel, a Kommandóval és gyerekek játékautós képzeletbeli kalandjaival ötvöző, dollármilliárdos vállalkozásig.

Éppen ott tartunk, hogy – egy Dwayne „The Rock” Johnson és Jason „The Cock” Statham főszereplésével készült spin-offot nem számítva – már a 10. részben (Fast X) szállnak a pofonok, röpülnek a golyók és törnek a verdák, ki tudja, miért. (A Szikla egy ideje nem szerepel a filmekben, állítólag nagyon összevesztek Vin Diesellel, pletykák szerint ebben az is benne lehet, hogy mindkét akcióhősnek tiltja a szerződése, hogy jól elverjék őket a filmjeikben – de ezt nem igazán értem, hiszen már a Kő is a Család tagja…)

Jómagam mindegyik részt láttam. Volt, amelyiket nem is egyszer. A nyolcadik és a kilencedik körről/etapról/halálról írtam is alapos elemzést a hetedik művészet nagy szerelmeseinek.

Viszont van egy rossz meg egy jó hírem. A rossz az, hogy a több mint 100 millió dollárral nagyobb költségvetésből sem sikerült überelni a legutóbbi rész bravúrját, amikor két tesó a gettóból az űrben autózott. (Ők egyébként most is szerepeltek, pusztító szóviccekkel.)

A jó viszont az, hogy ez már tényleg minden eddigi résznél nagyobb faszság, de akkora faszság, hogy elképzelni is nehéz nagyobb faszságot.

link Forrás

Pedig úgy tűnik, hogy lesz még ennél durvább is, ugyanis ez még csak az utolsó rész első fele. Sőt, a főszereplő-producer-családapa Vin Diesel szerint igazából ez csak egy sorozatzáró trilógia első része, úgyhogy – ha az AI nem kegyelmez meg – nem úszom meg, hogy még 2025-ben vagy akár 2027-ben is azt nézzem, ahogy Vin Diesel szó szerint egy gorilla gesztusaival őrjöng és puszta kézzel csomagol össze autókat.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.