A NER kedvenc éttermében ünnepelte Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea, hogy 35 évre megvannak az autópálya-koncessziók

2022 május 06., 16:20

Nagy napja volt pénteken a közbeszerzésekre optimalizált nagyvállalkozóknak: a magyar állam 35 évre Mészáros Lőrincnek és Szíjj Lászlónak adta a teljes gyorsforgalmi úthálózat kezelését. A nagy izgalmak után Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a NER kedvenc éttermében igyekezett csillapítani az étvágyát, ahol a koncessziók kiosztását intéző Rogán Antal éppen három nappal korábban uzsonnázott Orbán Viktorral.


photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A hvg.hu ott lehetett azon a háttérbeszélgetésen, ahol Rogán Antal azt magyarázta, hogy inkább Mészárosoké legyen az autópálya-koncesszió, mint egy külföldié. A nyerteseknek az úthálózat kezelésén felül 317 kilométer új utat építeniük és 265 kilométeren bővíteniük. Mészárosék konzorciuma a koncesszió teljes időtartama alatt rendelkezésre állási díjat kap, ami egy évre egy kilométerre vetítve 95,2 millió forint.

Így egy kilométer autópálya fenntartásának árából akár négy olyan órát is meg lehet venni, amilyen az ebéd közben Várkonyi Andrea karján ficegett.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.