A NER kedvenc éttermében ünnepelte Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea, hogy 35 évre megvannak az autópálya-koncessziók

Nagy napja volt pénteken a közbeszerzésekre optimalizált nagyvállalkozóknak: a magyar állam 35 évre Mészáros Lőrincnek és Szíjj Lászlónak adta a teljes gyorsforgalmi úthálózat kezelését. A nagy izgalmak után Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea a NER kedvenc éttermében igyekezett csillapítani az étvágyát, ahol a koncessziók kiosztását intéző Rogán Antal éppen három nappal korábban uzsonnázott Orbán Viktorral.


photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A hvg.hu ott lehetett azon a háttérbeszélgetésen, ahol Rogán Antal azt magyarázta, hogy inkább Mészárosoké legyen az autópálya-koncesszió, mint egy külföldié. A nyerteseknek az úthálózat kezelésén felül 317 kilométer új utat építeniük és 265 kilométeren bővíteniük. Mészárosék konzorciuma a koncesszió teljes időtartama alatt rendelkezésre állási díjat kap, ami egy évre egy kilométerre vetítve 95,2 millió forint.

Így egy kilométer autópálya fenntartásának árából akár négy olyan órát is meg lehet venni, amilyen az ebéd közben Várkonyi Andrea karján ficegett.

Vásárolj előfizetést most féláron!

Akár 1000 forint alatt csatlakozhatsz, és olvashatod valamennyi cikkünket.

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt