Mészáros Lőrinc cégei nyerték az autópálya koncessziót

gazdaság
2022 május 06., 07:21
comments 32

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre, írja az Index Rogán Antal miniszter bejelentésére hivatkozva. A Themis tagjai többek között

  • a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzum PE Magántőkealap,
  • a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt.,
  • a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Bridge
  • és a a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó New way magántőkealapok.

Tavaly júniusban írt ki tendert a magyar kormány arról, hogy közel 2000 kilométer gyorsforgalmi útszakaszt adnának koncesszióba. A Nemzeti Koncessziós Iroda által közzétett felhívás szerint tervezési, felújítási, építési, ellenőrzési, üzemeltetési, karbantartási és finanszírozási feladatok ellátása a nyertes feladata, amiért cserébe rendelkezésre állási díjat és szolgáltatási díjat is kapni fog, az üzemeltetésbe adás időpontjától a koncessziós időszak lejártáig, vagyis 35 évig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.