Hárommilliárdért vette meg a Várkert Kaszinót az MNB alapítványa

2016 július 6., szerda 12:35
100
Várkert Kaszinó. Fotó: Wikimedia

10,5 millió eurót, azaz valamivel több mint 3 milliárd forintot fizet a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány a budapesti Ybl Vízház épületéért, másik ismertebb nevén a Várkert Kaszinóért - adta hírül az MTI.

A közlés szerint a jegybank alapítványainak azért van szükségük az üresen álló épületre, hogy ott tudományos konferenciákat, kortárs képzőművészeti kiállításokat és rendezvényeket tarthassanak. Az épület a Várkert Bazárral szemközt található a Duna budai partján, és mostantól az alapítvány ingatlanfejlesztő cége, a Vízház Zrt. tulajdonában lesz. (Az épület eredetileg a Királyi Palota vízellátási rendszerének gépházaként működött.)

Azt is írják, hogy az épülete állaga leromlott, a "belső terek felújításra szorulnak", azaz valószínűleg további százmilliókat vagy milliárdokat tervez még rákölteni az MNB. Az épületre a banki alapítványok "hosszú távú, biztonságos befektetésként" tekintenek, melynek megvásárlásával "gyarapodik a nemzeti közvagyon."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt