Beadta a lemondását a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára

oktatás
2023 június 27., 13:15

Benyújtotta lemondását Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára – írta meg a Magyar Hang, ami szerint már Orbán Viktor elé került a dokumentum. A lap arról nem tud semmit, hogy Kisfaludy mivel indokolja a döntését.

Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára beszédet mond a Neumann-emlékév alkalmából rendezett konferencián a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban 2023. március 21-én.
photo_camera Kisfaludy László András beszédet mond a Neumann-emlékév alkalmából rendezett konferencián a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban 2023. március 21-én. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Az Országgyűlés június 16-án, rendkívüli ülésen, több mint 18 órás vitában tárgyalta a státusztörvényt. A fideszes többségű kulturális bizottság június 22-én elfogadta a törvényjavaslat végső változatát, az ellenzéki pártok több mint 40 módosító javaslatot adtak be, ezeket mind leszavazta a kormánypárti többség. A státusztörvényt az Országgyűlés július első hetében el is fogadhatja.

A státusztörvényről szóló egyeztetéseken előfordult, hogy a pedagógus szervezetekkel a kormány részéről Kisfaludy László egyeztetett.