Átadtak három zebrát a Nyugati téren

belföld
2023 szeptember 15., 15:22

Péntektől már nem muszáj lemenni a Nyugati tér aluljárórendszerébe ahhoz, hogy átjussunk a tér egyik oldaláról a másikra, ugyanis pénteken átadtak három új, akadálymentesített zebrát. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon közzétett videóban azt mondta, hogy a Blaha Lujza tér felújítása kapcsán megtapasztalták, hogy a felszíni járdák nagyon népszerűek.

Karácsony szerint az új, akadálymentesített M3-as metró akadálymentesített felszíni közlekedést is feltételez, ezért a vonalon eddig 17 zebrát adtak át. Soproni Tamás, Terézváros polgármestere a videóban azt mondta, tavasszal a villamosmegállóban egy negyedik zebrát is kialakítanak majd.

„Rendeznünk kell Budapest egyik legfontosabb terének, a Nyugati térnek a helyzetét is” – mondta márciusban Karácsony. Egy ideig úgy nézett ki, a főváros saját pénzből elbontja a felüljárót, de a ez aligha történik meg, a tavasszal meghirdetett túlélőprogramba ez nemigen fér bele. A tér történetéről Tóth-Szenesi Attila írt cikket: „Nyugati tér, végállomás”.