Újabb műsorvezető távozik a Hír Tv-től

tévé
2023 szeptember 15., 16:46

Távozik a Hír Tv-től Gerhardt Máté, a csatorna Napi Aktuális című hírháttér műsorának műsorvezetője, miután az egyetlen adást megélt Pálffy István átvette a helyét. Gerhardt hat éve volt a csatornánál, sem új műsort nem kapott, sem a régibe nem térhetett vissza.

„Nem így terveztem, sokáig nagy volt a bizonytalanság, de mivel a vezetőség szerint nincs olyan műsor, amiben műsorvezetőként dolgozhatnék, így több mint hat év után elhagyom a csatornát. A Pálffy-botrány és a bukása után sokan írtátok, hogy azonnal térjek vissza a műsorba, de az a döntés született, hogy a megújulás jegyében én már nem fogom vezetni a Napi Aktuálist”, írja Facebookon. A műsorvezető hozzáteszi, a kirúgásának valódi okát nem tudja, mert csak kitérő válaszokat kapott.

link Forrás

Pálffy Istvánt, aki újságíróként KDNP-s parlamenti képviselő és dublini magyar nagykövet is volt, első élő adása után azonnali hatállyal rúgta ki a csatorna, mert azt mondta Márki-Zay Péternek, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké” és a tömeggyilkosság mint olyan „szintén mentális betegség”. A szerződtetését előzetesen nagy szakmai sikernek könyvelte el a Hír Tv, de a kollégák nem örültek annyira a visszatérésének.

link Forrás

Májusban az a hír járta, hogy több mint egy tucat munkatársat kirúgnak a szintén a kormánypárti médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Karc FM-től, és lesz, akit más pozícióban átmozgatnak a Hír Tv-hez. Majd pár nappal később bejelentette lemondását a csatorna vezérigazgatója, Répásy Bálint, aki egyúttal a rádiótól is távozott.