Új feladatot kapott, lemondott a Hír Tv vezérigazgatója, és a Karc FM-től is elmegy

Média
2023 május 18., 15:16

A Media1 egy körüzenetre hivatkozva azt írja, mától a kormánypárti médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó MediaLog-DMHM Zrt. vezérigazgatójaként folytatja tovább karrierjét Répásy Bálint, a Hír TV Zrt. eddigi vezérigazgatója, aki lemond a csatorna vezetői posztjáról.

Répásy Bálint érkezik a Hír Tv állománygyűlésére 2018. augusztus 1-én
photo_camera Répásy Bálint érkezik a Hír Tv állománygyűlésére 2018. augusztus 1-én Fotó: botost/444.hu

Az e-mail szerint Répásy nemcsak a Hír Tv éléről távozik, de a Hung-Ister Zrt. műsorgyártócégtől és a Karc FM-nél lévő vezetői pozíciójáról is lemond. Az utódja Madarász János, a Mediaworks volt PR- és marketingigazgatója lesz – írja a lap.

A cikk szerint Répásy a levelében azt írta, a Mediaworks igazgatósága a cégcsoporton belül új feladatra kérte fel, amit ő elfogadott. A Media1 úgy fogalmaz: „Az a leveléből nem derül ki, hogy Répásy miért tartotta vonzóbbnak és fogadta el a tévé és a műsorgyártó cég, valamint a rádió irányítása helyett a jóval kisebb presztízsű feladatkör, egy logisztikai feladatokat végző cég irányítását, de szavaiból kiderül, hogy nem maga kezdeményezte a lépést, csupán elfogadta azt.”

A héten derült ki, hogy egy tucat embert kirúgnak a Karc FM-től, és a Hír Tv műsorai mennek majd a rádióban, vélhetően költségcsökkentési okokból.

A Media1 a KESMA-ban zajló átalakításokról kérdezte Madarász Jánost, de az új vezérigazgató azt mondta, nem ő az illetékes az ügyben, a kérdéseket a Mediaworks sajtókapcsolati e-mailcímére kell küldeni. Nem válaszoltak.