Háborognak a HírTV dolgozói Pálffy István hárommillió forintos fizetése miatt

Média
2023 augusztus 09., 05:31

13 év kihagyás után augusztus 21-től újra műsorvezető lesz a volt KDNP-s képviselő, Pálffy István, akit 2015-ben küldtek ki Dublinba nagykövetnek. A HírTV nagy szakmai sikernek tartotta a volt képviselő szerződtetését, a kollégák azonban nem örülnek annyira a visszatérésének, írja a Blikk.

photo_camera Fotó: HírTV

A lap szerint hamar elterjedt, hogy Pálffy a kereskedelmi tévéknél megszokott csúcsgázsiért, a folyosói információk szerint hárommillió forintért tér vissza a képernyőre. A fizetést sokan megütközéssel fogadták a HírTV-nél, különösen annak fényében, hogy a nagy kereskedelmi csatornáknál megszokott összeget nehéz indokolni a nézettséggel, írja a Blikk. Összehasonlításképpen: HírTv legnézettebb műsorát 130 ezren nézik, ugyanez a szám a TV2 hírműsora esetében 700-800 ezer.

„Az utóbbi időben többen is felmondtak, műsorok szűntek meg, egyre nehezebb körülmények között dolgozunk, miközben a remélt béremelések elmaradtak. Nem csoda, hogy nagyot néztünk, amikor megtudtuk, hogy Pálffy havonta hárommillió forintot kap a munkájáért” – mondta a Blikknek a Hír TV egyik munkatársa.

Pálffy István minden hétköznap este a Napi Aktuális című „politikai-közéleti hírháttér műsort” viszi majd, és a lap szerint vállalta, hogy mindennap a Balatonról felvezet majd Budapestre a felvételekre.