Iványi Gábor is üzent a pénteki tüntetés szervezőinek

belföld
február 16., 13:29

„Nincs annál megrendítőbb, mint ha kiszolgáltatott gyermekeket bántalmaznak azok, akiknek szeretni, védelmezni, oktatni, támogatni kellene őket, akik szülőként vagy nevelőként élnek vissza a hatalmukkal” – üzente a pénteki tüntetés előtt Iványi Gábor lelkész.

photo_camera Iványi Gábor. Fotó: PETER KOHALMI/AFP

Lelkipásztorként és vallási vezetőként még inkább elszomorítja, ha egyházi emberek nem érzik át „egy ilyen helyzet elfogadhatatlan súlyát, és nem tesznek meg minden tőlük telhetőt az ilyen esetek megelőzésére, kivizsgálására, a bűnösök számonkérésére, a rendszerből való eltávolítására. És ami talán még ennél is fontosabb, ha nem próbálnak minden eszközzel tenni az áldozatok gyógyulásáért, megvédéséért, a traumák feldolgozásának elősegítéséért” – írta Iványi a Novák Katalin köztársasági elnök lemondásához vezető kegyelmi ügyre reagálva.

Odakint most szörnyek járnak címmel tartanak tüntetést péntek este 6-kor az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért a Hősök terén. A standupos Pottyondy Edina által a kegyelmi ügy miatt szervezett demonstráció máris nagy hullámokat kavar. Várhatóan bejelentkezik például a Puskás Arénát háromszor is megöltő Azahriah, akit a Fidesz a kritikus megszólalásai ellenére sem különösebben bántott, egészen idáig.