Már Azahriah sem tabu a kormánymédia számára

ÉLET
február 15., 18:12

Sokáig úgy nézett ki, hogy a Puskás Arénát háromszor megtöltő Baukó Attila, vagyis Azahriah kritizálása tabu a hatalom számára.

A jelenségről Bede Márton cikket is írt, amiben elmagyarázta, hogyan fordulhat elő, hogy az énekesnek olyan kormánykritikus megjegyzéseket is elnéznek, amikért másra már régen ráküldték volna a propagandagépezetet.

A meg nem támadási doktrína azonban ma megdőlt. Két nappal azután, hogy kiderült, Azahriah bejelentkezik a tartalomgyártók február 16-ára hirdetett tüntetésén, az énekest is célba vette a kormánysajtó.

A Mandineren egy névtelen, Alapjogokért Központ vendégszerzővel publikált cikkben szálltak bele a pénteki tüntetés szervezőibe és támogatóiba. Az influenszereket csak „baloldali zsoldosként" emlegető írásban Azahriah is külön bekezdést kapott.

Azahriah
photo_camera Azahriah Fotó: david bodnar

A cikk szerzője szerint Azahriah-nak sincs joga ahhoz, hogy erkölcsi magaslatról bíráljon bárkit is a gyermekvédelemmel kapcsolatban. Ezt bizonyítja, hogy a szolnoki palacsintafesztiválon egy toi-toi vécé mögött szexelt az egyik rajongójával.

A cikk szerzője tesz egy utalást arra is, hogy a lány akár kiskorú is lehetett, majd felteszi a költői kérdést:

„Ugye nem akarjuk, hogy Azahriah ismeretlen korú lányokkal elkövetett toi-toi kalandjai váljanak társadalmi célú tükröződéssé?"

Az énekest egyébként időközben a Megafon is megtalálta. Trombitás Kristóf Azahriah David Pressman amerikai nagykövettel közös képét töltötte fel egy rövid szöveggel, amiben a kijevi Majdan téri forradalomra is utalt.