Nem fenyegették meg a titkosszolgálatok Magyar Pétert a Karmelitában a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke szerint

belföld
február 20., 17:27

A katonai és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vezetői is részt vettek a Nemzetbiztonsági Bizottság keddi ülésén, ahol többek között a Magyar Péter Partizánnak adott interjújában megfogalmazott állítások is szóba kerültek, írta közleményében Sas Zoltán, a bizottság jobbikos elnöke.

Magyar Péter a Partizánban
photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Varga Judit exférje az interjúban arról beszélt, hogy a Karmelita-kolostorban megfenyegették a „szolgálatok emberei”, a munkahelyén, a Diákhitel Központban pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal foglalta le a dolgait. A kormányzati forrása szerint ezt figyelmeztetésnek szánták. A nyilatkozat kapcsán a rendőrség is nyomozást indított több bűncselekmény, így nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés gyanúja miatt.

„A tájékoztatások szerint nem történt találkozó Magyar és a titkosszolgálatok munkatársai között a Karmelitában” – írta Sas, hozzátéve, hogy a szolgálatok nem végeztek jogellenes tevékenységet, a törvényeket betartva jártak el.

A bizottság üléséről Kocsis Máté is posztolt a Facebookra, azt írta: „Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot.”

Frissítés: Magyar Péter reakciója itt olvasható.