Életfogytiglanit kapott a férfi, aki 2021-ben tíz embert ölt meg egy coloradói szupermarketben

külföld
szeptember 24., 06:23

Hétfőn életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték azt a fegyverest, aki 2021-ben 10 embert lőtt le és ölt meg egy coloradói élelmiszerboltban, írja a BBC. Az esküdtszék a 25 éves Ahmad Al Aliwi Alissát gyilkosságban és 45 egyéb vádpontban találta bűnösnek, feltételesen sem kerülhet szabadlábra.

Kommandósok a lövöldözés helyszínén.
photo_camera Kommandósok a lövöldözés helyszínén 2021-ben. Fotó: CHET STRANGE/Getty Images via AFP

Az eset a Denvertől mintegy 45 kilométerre észak-nyugatra fekvő Boulderben történt 2021 márciusában, helyi idő szerint 14:30-kor, amikor a szíriai származású amerikai állampolgár belépett a King Soopers szupermarketbe, majd azonnal lövöldözni kezdett. Az áldozatok között egy 20 és egy 65 éves, valamint egy rendőr is volt.

Alissa soha nem tagadta, hogy ő volt a lövöldöző, de azt mondta, nem volt beszámítható, ezért ártatlannak vallotta magát. Ügyvédei szerint a lövöldözés napján mentális betegségben szenvedett, és a támadás során nem tudta megkülönböztetni a jót a rossztól, egyes jelentések szerint skizofréniát is diagnosztizáltak nála.

Az ügyészek azzal érveltek, hogy a fegyver és a töltények megvásárlása, a helyszín felkutatása, majd az áldozatok üldözése mind azt bizonyítja, hogy Alissa tisztában volt azzal, hogy mit tesz. Végül az esküdtek is az ügyészeknek adtak igazat.

Kiemelt videóink