Maffiakézen az olasz-magyar kereskedelmi kamara?

POLITIKA
2013 április 15., 09:22

Aki már járt lakógyűlésen, el tudja képzelni egy kereskedelmi kamara tisztújítását. De míg egy lakógyűlésen az érdeklődés hiányában legfeljebb beválasztják a hülyét, a mulyát és a rögeszmést a számvizsgáló bizottságba, egy kamarában akár maffiózók is átvehetik a hatalmat. Állítólag ez történt az olasz-magyar kereskedelmi kamarában is, ahol a legutóbbi tisztújításán a 300 tagból a jegyzőkönyv szerint csak 97 volt jelen, de közülük is ötven csak meghatalmazással, vagyis helyettük egy ember, ez esetben a később a kamara elnökének is megválasztott Bernardino Pusceddu szavazott. Ő olasz lapértesülések szerint a kilencvenes években 250 millió líra értékű fedezetlen váltóért vásárolt autót, majd hét hónapra "kiesett a munkából", hogy utána már Magyarországon kezdjen új életet. Alelnökei közül Giuseppe Mario Cammisa állítólag a heroinkészítés szakértője volt, és három olasz újságíró haláláról is tudhat érdekes részleteket. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.