Berúgott, rendőrökre támadt, 2,5 év börtön

bűnügy
2013 április 16., 11:38

A kedden elítélt 43 éves férfi tavaly decemberben társaival egy mezőkövesdi kocsmában ivott, és mivel zavarta a többieket, a kocsma tulajdonosa kihívta a rendőröket. Nem volt nála igazolvány, közölték vele, hogy előállítják. Neki se kellett több, szidalmazta a rendőröket, és rájuk is támadt. Könnygázzal fékezték meg, miközben az egyik rendőr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott tagadta bűnösségét: azt mondta, ivott, így nem emlékszik semmire. Azt viszont határozottan állította, hogy jogtalanul intézkedtek a rendőrök vele szemben, és ő nem támadt rájuk. A rendőrök és a tanúk máshogy emlékeztek. A vádlottat korábban többször büntették lopás, rablás, garázdaság és testi sértés miatt. Ezért a bíróság mint többszörös visszaesőt 2 év 6 hónap fegyházra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.