Nincs több bohóckodás a horogkereszttel

Májustól szűkebben határozzák meg az önkényuralmi jelképek használata miatt büntetendő magatartásokat, döntött az Országgyűlés.

Üldözik majd azt - és itt most idézünk szó szerint, nehogy félreértés legyen -, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas, különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő módon terjeszti, nagy nyilvánosság előtt használja vagy közszemlére teszi a horogkeresztet, az SS-jelvényt, a nyilaskeresztet, a sarló-kalapácsot vagy az ötágú vörös csillagot. Így rendelkezik majd a júliusban életbe lépő új Btk. is.

A törvénnyel minden frakció egyetértett. Az Ab februárban április 30-ai hatállyal semmisítette meg a hatályos büntetőkódex azon rendelkezését, amely az önkényuralmi jelképek használatát tiltotta. Az Ab úgy ítélte meg, hogy az általános tilalom aránytalanul korlátozza a véleménynyilvánítás szabadságát.

Forrás:MTI

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.