Egy hír, két olvasat: paktum v. párbeszéd

POLITIKA
2013 április 29., 07:01

Bajnai Gordon; Mesterházy Attila

A Népszabadság és a Magyar Nemzet is címlapján hozza Bajnai Gordon és Mesterházy Attila hétvégi találkozóját - igaz, a Nemzet a Portik-ügyet fontosabbnak tartotta ennél. A Népszabadság értékelése szerint "az első lépés megvolt", a Nemzet már paktumot emleget.

Valójában Bajnai és Mesterházy a legalapabb alapban állapodtak meg, vagyis abban, hogy a két ellenzéki párt legalább egymás ellen ne állítson jelölteket a választáson, ahol már a szavazatok relatív többsége is elég egy egyéni képviselői mandátum elnyeréséhez.

"Volt némi politikai és kommunikációs zökkenő", írja még a találkozóról a Népszabadság, mert Bajnai csak békét és nyugalmat akart, míg Mesterházy pedig elszámoltatást is. A Nemzet mindehez annyit tett hozzá, hogy a Fidesz szerint összeállt a maffiabaloldal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.