Értesítés kézbesítési vélelem beálltáról

A hivataltól kapott levelet András nevű olvasónk. Ha másnak is van ilyenje, vagy ne adj' isten még ilyenebb, akkor küldje be bátran, illetve kommentben lehet segíteni értelmezni, hogy mi a bánatot akar a Földhivatal.

A fenti tárggyal kaptam ma levelet a … Földhivataltól. Szerintem ilyen messzire a közönséges ember számára érthető nyelvtől a szocializmus legpangóbb éveiben sem került a bürokrácia, úgyhogy változtatás nélkül idemásolom a velejét:

Tájékoztatom, hogy a fenti ügyiratszámon folyamatban lévő eljárásban (hivatalos feljegyzés) született elsőfokú döntés lakcíméről „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza a Járási Földhivatalhoz. …
A rendelkezésre álló tértivevény tanúsága szerint a fenti ügyiratszámú határozathoz fűződő kézbesítési vélelem az Ön vonatkozásában … napján beállt. … a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet a címzett a kézbesítési vélelem beálltáról történő tudomásszerzéstől számított tizenöt napon belül, de legkésőbb a kézbesítési vélelem beálltától számított hat hónapos jogvesztő határidőn belül terjeszthet elő.

Ha valaki azt hinné, hogy tudom, milyen ügyben, milyen eljárásról van szó, az téved, az ügyiratszámot most látom először. Kérdéseim:
Mi állt be és hova? Ráadásul az én vonatkozásomban.
Ki nem keresett, mit, hol és mikor?
Kinek áll rendelkezésére és milyen tértivevény?
Minek a megdöntésére (ajvé) kellene nekem, hol, mikor, kinek és mit előterjesztenem?
Végül pedig milyen iskolai végzettség és szakmai gyakorlat teszi lehetővé, hogy valaki csípőből így fogalmazzon?

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.