Értesítés kézbesítési vélelem beálltáról

Popkult
2013 május 01., 09:08

A hivataltól kapott levelet András nevű olvasónk. Ha másnak is van ilyenje, vagy ne adj' isten még ilyenebb, akkor küldje be bátran, illetve kommentben lehet segíteni értelmezni, hogy mi a bánatot akar a Földhivatal.

A fenti tárggyal kaptam ma levelet a … Földhivataltól. Szerintem ilyen messzire a közönséges ember számára érthető nyelvtől a szocializmus legpangóbb éveiben sem került a bürokrácia, úgyhogy változtatás nélkül idemásolom a velejét:

Tájékoztatom, hogy a fenti ügyiratszámon folyamatban lévő eljárásban (hivatalos feljegyzés) született elsőfokú döntés lakcíméről „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza a Járási Földhivatalhoz. …
A rendelkezésre álló tértivevény tanúsága szerint a fenti ügyiratszámú határozathoz fűződő kézbesítési vélelem az Ön vonatkozásában … napján beállt. … a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet a címzett a kézbesítési vélelem beálltáról történő tudomásszerzéstől számított tizenöt napon belül, de legkésőbb a kézbesítési vélelem beálltától számított hat hónapos jogvesztő határidőn belül terjeszthet elő.

Ha valaki azt hinné, hogy tudom, milyen ügyben, milyen eljárásról van szó, az téved, az ügyiratszámot most látom először. Kérdéseim:
Mi állt be és hova? Ráadásul az én vonatkozásomban.
Ki nem keresett, mit, hol és mikor?
Kinek áll rendelkezésére és milyen tértivevény?
Minek a megdöntésére (ajvé) kellene nekem, hol, mikor, kinek és mit előterjesztenem?
Végül pedig milyen iskolai végzettség és szakmai gyakorlat teszi lehetővé, hogy valaki csípőből így fogalmazzon?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.