Jótékonysági lájkolás: életbiztosítását egy vásári csaláson rasztás plüssbanánra cserélő férfinak gyűjtenek az interneten

internetek
2013 május 01., 15:14

wbz_bananaman_130430a-615x345

Jótékonysági akciót indított a szupernépszerű amerikai viccoldal, a collegehumor.com: ha összejön közel 26 ezer lájkuk az erről a sztoriról szóló posztra, megvesznek egy óriási rasztás plüssbanánt attól a szerencsétlen férfitól, aki egy vásárban az összes félretett pénzét játszotta el azért, hogy egy X-Boxot nyerjen.

Henry Gribbohm egy New Hampshire-i vásárban próbált szerencsét: egy golyópöckölős játékban kellett volna elég ügyesnek lennie ahhoz, hogy megnyerje az X-Box legújabb, mozgásérzékelős típusát. A gyakorlás során még minden remekül ment, de amikor élesre fordult a játék, akkor sorra kipattantak a golyók. Gribbohm utólag már azt gyanítja, hogy csaltak a játék üzemeltetői.

A 30 éves férfi miután vesztett az első körben, az egyetlen szóba jöhető megoldást választotta, és dupla-vagy-semmi alapon próbálta meg visszaszerezni a pénzét. Villámgyorsan elveszített így 300 dollárt, de úgy érezte, hogy még nem érdemes feladni, ezért hazament a félretett 2300 dollárjáért is.

Természetesen azt is elvesztette. Másnap visszament panaszkodni, ezért vissza is kapott 600 dollárt és megkapta vigaszdíjként a rasztás plüssbanánt is. A férfi bár elfogadta a pénzt és a banánt, ezután a rendőrségre ment feljelentést tenni. A helyi rendőrség mindenesetre vizsgálódik, hogy történt-e csalás. A vásár közben továbbutazott egy másik kisvárosba, de a szervező cég szerződést bontott a golyópöckölős játék üzemeltetőjével mindaddig, amíg a rendőrségi nyomozás le nem zárul.

A collegehumor.com most azt találta ki, hogy ha összejön a 26 ezer lájk, lájkonként 10 centet fizet a férfinak, ezzel kiváltva az elveszített 2600 dollárját. Ha pedig 30ezer is összejön, megveszik neki az X-Boxot is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.