Szívnak az allergiások

időjárás
2013 május 01., 05:40

tüsz

Ha tudnak, mert épp nincs eldugulva az orruk. A tavaszi pollenszezon csúcsán vagyunk, tíznél több allergén van folyamatosan a levegőben. A fővárosban a legnagyobb pollenterhelést a platán okozza, aminek virágporából nagyon sok van a levegőben. A tölgy pollenje is elérte a magas szintet, de a platán, a nyír, a fűz, a ciprus- és tiszafafélék, a bükk és a dió virágporát is közepes, vagyis tüneteket okozó mennyiségben mérték.

Alacsony, tüneteket nem okozó mennyiségben van a levegőbe a vadgesztenye, a kőris, a fenyőfélék, a juhar, a gyertyán, a nyár, valamint már a pázsitfűfélék pollenje is. Segíthet az allergiásokon, ha ilyenkor a szokásosnál sűrűbben mosnak hajat, cserélnek ágyneműt, gyakrabban porszívózzák lakásukat, vagy cipőjüket naponta áttörlik. Nem szabad a napon ruhát szárítani és letekerni a járművek ablakát.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.