A Jobbik tiltott önkényuralmi jelkép viselése és a kommunizmus bűneinek tagadása miatt feljelentést tett a Munkáspárt 2006 májálisa miatt

politika
2013 május 02., 11:27

A Jobbik képviselője, Németh Zsolt közölte, hogy nyomozást rendeltek el Vajnai Attila, a Magyarországi Munkáspárt 2006 vezetője ellen, aki a pécsi rendezvényen vörös csillagot viselve vett részt. Németh Zsolt szerint „felháborító, hogy a hazánkat megnyomorító és tömeggyilkos diktatúrát éltetők újfent szégyent hoztak Pécsre, amihez asszisztált az MSZP és a rendőrség tétlenkedése is”. Szerinte érthetetlen, hogy miért nem indítottak eljárást azonnal a „közbotránkozást kiváltó, a kommunista diktatúrák áldozatait megalázó provokáció láttán, különösen akkor, amikor a jelenlegi kormánypárt azt hirdette, hogy fel fog lépni minden szélsőség ellen”.

A Jobbik vérlázítónak tartja azt is, hogy az MSZP rendezői engedték „a szélsőbaloldali aktivistáik csatlakozását a tiltott önkényuralmi jelképeikkel” a szerdai vonulásukhoz. Németh Zsolt szerint ez csak azt jelentheti, hogy az MSZP csendben asszisztált a város lejáratásához és a bűncselekmény megvalósításához, egyben szavazatmaximálás miatt szívesen kokettál a kommunista szélsőségesekkel. (MTI)

Májustól egyébként szűkebben határozzák meg az önkényuralmi jelképek használata miatt büntetendő magatartásokat, így üldözik majd azt, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas, különösen az önkényuralmi rendszerek áldozatainak emberi méltóságát vagy kegyeleti jogát sértő módon terjeszti, nagy nyilvánosság előtt használja vagy közszemlére teszi a horogkeresztet, az SS-jelvényt, a nyilaskeresztet, a sarló-kalapácsot vagy az ötágú vörös csillagot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.