Jobb ügyvédet nem is kaphatott volna a bostoni robbantó

REUTERS/Kim Fox/Loyola Law School, Los Angeles

Keresve se találhatott volna magának jobb ügyvédet kirendelt védőjénél a bostoni robbantó, Dzsokhar Carnajev. Judy Clarke híres arról, hogy még a legelvetemültebb tömeggyilkosokat is megmenti a kivégzéstől. A pályán elért eredményei magukért beszélnek, leghíresebb védencei mind életben vannak, még ha rács mögött töltik is azt.

Clarke leghíresebb ügyfelei között igazi bűnügyi celebek vannak. Ő védte Ted Kaczynskit, az Unabombert, aki 1978-1995 között több tucat merényletet követett el, három ember halálát okozva. Clarke mentette meg a kivégzéstől Zacarias Moussaouit, az al-Kaida terroristáját, aki csak azért nem vett részt a szeptember 11-i támadásban, mert egy hónappal koábban az FBI és a bevándorlási hivatal őrizetbe vette.

A híres ügyfelei közül még kiemelnénk Eric Rudolphot, a keresztény szélsőségest, aki tán az atlantai olimpiai parkban elkövetett merényletről a legismertebb, de felrobbantott pár abortuszklinikát is. Ő is megúszta négy életfogytiglanival. Ahogy Jared Lee Loughner is, aki 2011-ben megpróbálta meggyilkolni Gabby Giffords demokrata képviselőnőt, és ámokfutása közben megölt hat másik embert.

"Amellett, hogy a jog ismeretében és az esküdtek meggyőzésében is ragyogó, a leglenyűgözőbb képessége az, ahogy kapcsolatot tud teremteni és meg tud érteni embereket, akiket a világ gyűlől" - mondta Clarke-ról barátja és kollégája, Lauri Shanks. "Nemcsak beférkőzik a bizalmukba, hanem el is tudja magyarázni indítékaikat másoknak". Vagyis képes meglátni az embert még egy olyan elvetemült gyilkosban is, aki gondolkodás nélkül meggyilkol egy nyolcéves kisgyereket.

Via The Daily Beast.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.