Lehűlés, zivatarok, vihar: napokig rossz lesz az idő

A korábban kiadott másodfokú figyelmeztetést csütörtökön mindenhol mérsékelte, de ezzel együtt több további megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hajdú-Bihar és Békés megye kivételével az egész országban sok esőre, illetve zivatarokra kell készülni.

Napközben labilisabb légtömegek áramlanak Magyarország fölé, ezért – bár marad a meleg (24-33 fok) – délutántól egyre több helyen lesz zápor, zivatar, felhőszakadás vagy jégeső, főleg a Nyugat-Dunántúlon, ahol 19-24 fokra hűlhet a hőmérséklet. Élénk, zivatarokban erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

A délutáni óráktól a Dunántúl keleti részén és a Duna-Tisza közén is hasonló lesz az idő, időnként élénk délkeleti, keleti széllel. Késő estére 15, 23 fokig hűl a levegő.

Visszaállították a másodfokú figyelmeztetést Bács-Kiskun, Baranya, Tolna és Somogy megyében. Budapest mellett ezekben a megyékben van citromsárga figyelmeztetés: Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém, Zala és Pest.

Fotó: Reuters / Dinuka Liyanawatte

Pénteken is szeles, viharos, esős idő várható, és a hét további részében folytatódik a lehűlés és a rossz idő. Hosszabb időre jövő szerdán bőjhat elő a nap. (idokep.hu, met.hu, MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.