Erre lehet következtetni abból, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a következő 10 évben agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka.
V. Németh Zsolt a 11. Országos Pálinka Fórumon elmondta, hogy vizsgálják, hogy a kitűzött cél elérése érdekében milyen feltételeknek kell megfelelnie az alapanyag-termelésnek, a feldolgozó kapacitásoknak, a piackutatásnak és a marketingnek.
Tavaly a kereskedelmi céllal főzött 50 százalékos pálinka mennyisége elérte az 1,76 millió litert, míg a szabad forgalomba bocsátott, bérfőzött 50 százalékos párlat mennyisége 11,86 millió litert tett ki. Magyarországon 550 bérfőzést végző szeszfőzde és 86 kereskedelmi főzde van. (MTI)
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.