Mindenki masszív alkoholista lesz

Erre lehet következtetni abból, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a következő 10 évben agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka.

V. Németh Zsolt a 11. Országos Pálinka Fórumon elmondta, hogy vizsgálják, hogy a kitűzött cél elérése érdekében milyen feltételeknek kell megfelelnie az alapanyag-termelésnek, a feldolgozó kapacitásoknak, a piackutatásnak és a marketingnek.

Tavaly a kereskedelmi céllal főzött 50 százalékos pálinka mennyisége elérte az 1,76 millió litert, míg a szabad forgalomba bocsátott, bérfőzött 50 százalékos párlat mennyisége 11,86 millió litert tett ki. Magyarországon 550 bérfőzést végző szeszfőzde és 86 kereskedelmi főzde van. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.